Chris Cigolea with Barbra Lica & Friends

nikion prod

Născut in România, Chris Cigolea s-a indrăgostit de muzică de la o vârstă fragedă, studiind vioara cu tatăl său. Foarte repede a fost atras de instrumente de suflat și a inceput să cânte pe scene alături de bunicul său, la clarinet, de la vârsta de 12 ani. La Școala Militară de Muzică din București, Chris a descoperit instrumentul principal la care cântă și acum, trompeta.

Mutat in Canada in anul 1996, Chris a primit titlurile de Master of Music Performance in 2001 și in 2012 titlul de Doctor of Performing Arts de la Universitatea din Toronto. Ca muzician și dirijor de orchestră Chris a inregistrat și performat alături de mari muzicieni ai lumii.

Este primul profesor care a adăugat programul de jazz și blues pentru școlile elementare in Ontario, este profesor de trompetă la Universitatea din Guelph, Music Director și Profesor la SJK School și este Fondator și Director al C.I.G. School of The Performing Arts din orașul Guelph. Repertoriul lui acoperă zone de blues și jazz, muzică clasică, baroc sau folk. Experiența lui profesională a explodat in educație și performanță muzicală.

Barbra Lica este un star in ascensiune pe scenele de muzică din Canada, primind laude pentru abilitațile unice vocale care emană subtilitate și grație. Cu domiciliul in Toronto, spectacolele live ale Barbrei captivează audiența din toată America de Nord cu căldura nativă si prezența confidentă pe scenă.
Mama Barbrei, Eugenia Lica , cunoscută cantăreață a anilor 80, alături de nume mari ale muzicii romanești, a emigrat in Canada in anul 1981.
Barbra a demonstrat de la o varsta foarte frageda talent muzical, precum și determinare.
Mama ei nu a ezitat să o inscrie la pian la varsta de 6 ani, mai tarziu luand toate cursurile necesare in cadrul Royal Conservatory.
A deschis spectacole pentru muzicieni renumiți in lume: Christian McBride, Pat Matheny și Terrence Blanchard.
Considerată de Tim Tamashiro de la CBC una dintre cele mai bune cantărețe de jazz din Canada,
continuă cu turnee prin țară și in SUA ,cel mai recent la faimosul Birdland, New York.
Punand piciorul pe pămantul matern pentru prima oară, speră să aibă o primire caldă de la publicul roman din care se consideră o parte integrală.
A reprezentat Romania cu mandrie in toată America de Nord așa că pentru ea este ca o descoperire a țării și a oamenilor din care se trage și unde iși consideră rădăcinile.

Adrian Raso este un respectat chitarist și compozitor din Guelph, Ontario cu numeroase premii și colaborări cu artiști renumiți ai scenei internaționale muzicale. Considerat un virtuos chitarist, un compozitor excepțional, spectacolele lui din America de Nord și Europa impresionează mereu, Adrian așteaptă cu nerăbdare sa fie alături de focșaneni in Septembrie.

Mike Grace a fost și este un muzician profesionist. Cu turnee in toată lumea alături de colegii lui in formulă de trio sau quartet, a făcut pasiune interpretand muzică clasică si jazz.In drumul său, Mike a gasit bucurie si satisfacție in a preda tinerilor muzicieni, loc in care a găsit aceeași pasiune ca și pe scenă.

John McLelland a cantat alături de mari nume ale scenei Canadiene: Rick Wilkins, Rob McConnell, Peter Appleyard, Dave McMurdo, Alex Dean si Phil Nimmons. Compune pentru The Phoenix Jazz Group și este posesor a numeroase diplome importante.

Rob Brown este compositor, basist, conducător de trupă si profesor. Cunoscut ca ‘Lord Bubba’, Rob a crescut in zona orașului Detroit , USA, cantand pe diverse scene ale The Motor City, alături de artiști extraordinari. Crede ca toată muzica are energie și viteza diferită si diversă. Filozofia lui il face popular printre muzicieni, atat pe scena cat și in studio.

Don McDougall este absolvent a Humber College și a inceput să studieze percuția de la varsta de 6 ani cu marele percuționist Gary Tomplin. La 17 ani și-a inceput cariera profesională cu Opus II, un band alcătuit din 9 persoane. In urmatorii 36 de ani, Don a performat si inregistrat alături de Pat LaBarbera, Peter Appleyard si Jane Bunnett, de marii artiști Mel Brown sau Gary Cain.

Chris Cigolea cu Barbra Lica & Friends deschid cea de a 2-a editie a Focșani Blues Festival, și cu toții merită să le fim alături și să-i primim cu bucurie și drag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Nikion Prod
nikion prod
PRETURI DE PRODUCATOR
Dacă vrei să cumperi brichete din resturi vegetale, contactează-ne pentru a-ți trimite cea mai bună ofertă de preț

Sugaray a fost nominalizat de catre Blues Music Awards ca Artistul Anului si Traditional Male Vocalist in 2015. A infiintat propria sa trupa in 2010

Inca de la varsta de 12 ani, blues, R&B si muzica Afro-Americana l-au cucerit definitiv pe Mike Andersen. In timp ce toti cei din jurul

Chitarista, cantareata si compozitoare, Grainne Duffy vine din Irlanda. Atat vocea cat si compozitiile sunt inspirate din izvoarele muzicale din Memphis si Chicago, dar reflecta

Artist norvegian, nascut in Romania, Joe a crescut in Botosani si s-a mutat in Norvegia la varsta de 24 de ani. A inceput sac ante