FOCSANI BLUES FESTIVAL

Visul nostru …

Ne dorim sa construim un eveniment anual care sa promoveze, sa educe si sa sarbatoreasca muzica blues printr-un festival accesibil comunitatii.

Ne dorim ca orasul sa vibreze in cele 3 zile de festival, sa inspire tineri muzicieni, sa ofere oportunitati pentru voluntari si beneficii economice consistente pentru comunitatea locala de afaceri.
Ne dorim ca Focsani Blues Festival sa fie o experienta memorabila in viziunea tuturor participantilor, atat publicului, cat si artistilor si muzicienilor implicati.

Ne dorim sa aducem Blues-ul catre oameni si de aceea suntem mandri sa va prezentam:

FBF – Focsani Blues Festival

Septembrie – Piata Unirii, Focsani

Editia pilot a avut loc in 2015 si a fost initiata de colegul nostru din Canada, Chris Cigolea, maestru in trompeta si dirijor al Guelph Symphony Orchestra.

In urma reactiilor foarte pozitive pe care le-am avut din partea publicului iubitor de muzica, am inteles ca se doreste si este nevoie de un eveniment deosebit care sa arate tuturor ca Focsaniul nu este doar un oras industrial, ci un oras in care cultura este ravnita si apreciata.

SALVATI DATA IN CALENDAR!

Festivalul are INTRAREA LIBERA.

Evenimentul este organizat de Asociatia ESTICA, cu sprijinul autoritatilor locale, si se bazeaza exclusiv pe parteneriatele dezvoltate alaturi de comunitatea locala dar si cea nationala de afaceri, si, de asemenea, cu sprijinul unor companii internationale.

In Septembrie veti fi martorii unui eveniment special, veti putea vedea pe scena artisti romani si straini de renume, veti putea asista la evenimente de percutie, chitara si povesti, va veti bucura de artisti stradali si de sedintele de jam session de dupa concerte.

Asociatia ESTICA ar dori sa multumeasca in avans tuturor celor implicati in acest eveniment cultural, spectatori, parteneri, sponsori, autoritati locale, artisti si voluntari.

Focsani Blues Festival este cel mai mare festival de Blues cu acces liber din Romania.

La prima editie, in septembrie 2016, aproape 9,000 de spectatori au fost prezenti in Piata Unirii din Focsani.

Anul acesta asteptam peste 12,000 de vizitatori sa fie prezenti in cele 3 zile de festival.

Un line-up de exceptie, cu majoritatea artistilor originari din SUA si cu o tenta ‘nordica’ avand in vedere ca vor fi pe scena trupe si solisti din Finlanda, Norvegia si Danemarca.

In total, 14 band-uri vor fi prezente la Editia.02 din 8 – 10 septembrie 2017.

Artisti din Canada, Marea Britanie, Irlanda, Brazilia, Germania, Italia si Romania vor performa in fata iubitorilor de blues.

La FBF – Focsani Blues Festival, accesul este liber la toate evenimentele din Piata Unirii. cat si la workshopuri si alte evenimente conexe festivalului si vor ramane asa pentru viitoarele editii.

Focsani Blues Festival este un eveniment dedicat atat tinerilor cat si celor in varsta, deopotriva iubitorilor de muzica si de o atmosfera deosebita.

Sunteti cu totii asteptati, cu familia, cu prietenii, cu fosti colegi de scoala, sa scriem impreuna o noua fila frumoasa de poveste din aventura inceputa in 2016.

Totul este posibil datoria Asociatiei Culturale ESTICA, cu sprijinul autoritatilor locale, a Primariei Municipiului Focsani, a Consiliului Judetean Vrancea, a zecilor de voluntari inimosi si harnici si cu suportul financiar al companiilor locale, cat si a partenerilor nostri, companii nationale si internationale.

Cu totii fac posibil ca acest eveniment important sa se intample in Focsani.

MULTUMIM !

Echipa FBF

TESTIMONIALE

ECHIPA

BERNARD CHEERE – Festival Manager

Am crescut cu muzica in jurul meu, am compus si am cantat. Muzica m-a inspirat si m-a facut cine sunt. Cred ca muzica face oamenii mai buni, mai blanzi si mai fericiti si sper ca toti cei din jurul meu, de la copii la adulti, sa o iubeasca asa cum o iubesc eu. Funk, jazz, rock – toate s-au nascut din blues. Asculta si iubeste asa cum fac eu.

ANDREEA PANCU - Deputy Festival Manager

Eu cred ca muzica este limbajul sublim al umanitatii, este o parte necesara a comunicarii si poate fi masura profunda a calitatii vietii si a civilizatiei. Muzica nu este doar divertisment, muzica este o investitie care da sens vietii, este un fel de a fi, un fel de a gandi. ``You may say I'm a dreamer... but I'm not the only one!``

ALIN PASCU - IT & Media Manager

``Este mai ușor pentru o cămilă să treacă prin urechea unui ac, decât pentru un om bogat sa creeze un album de blues .``

CATALIN E. HORODINCA - Production Manager

Nu stiu daca m-am nascut un visator sau am devenit pe parcurs, dar cert este ca fara muzica si arta, viata mea nu ar fi fost ceea ce este acum. Cu cat mai multi nebuni ca mine, cu atat mai bine. Sa ne acordam chitarele!

IONUT - PR MANAGER

Sunt atras de manifestarile ce reusesc sa atinga latura sensibila a oamenilor si le imbunatateste starea de spirit. M-a impresionat dintotdeauna puterea muzicii blues de a patrunde in sufletele oamenilor si de a le face sa vibreze, iar experienta de a o asculta live o consider extraordinara.

ANDREI POPA - HR & Marketing Manager

the_most_beautifull_wild_child

AUTORITATI PARTENERE

CJ

CONSILIUL
JUDETEAN VRANCEA

Primarie

MUNICIPIUL FOCSANI

Logo-Cultura

DIRECTIA JUDETEANA PENTRU CULTURA SI PARTRIMONIU NATIONAL VRANCEA

ap

ATENEUL POPULAR
MR.GH.PASTIA

PARTENERI PLATINUM

PARTENERI RODIUM

green-group
austrian
swiss.embassy
swiss-fund
casa.panciu
italtex
umo
tiriac-auto
carrefour
rom-consil-group

PARTENERI PALADIUM

louis.purple
premium.porc
quadrifoglio
rompeisaj
alliantz-tiriac
fraudenberg
Rotary
deep-serv
amteh
insta-electric
zanfir
fashion-technologies
altdorf
groupama
criomec
arhinova2
plan-service
texco
migami
maleo
metinox
totalsoft
conbeta

TERMOGEL

LUNYK

INTERNATIONAL INSTALATII

ROXY CONSTRUCT

RO DESIGN

PARTENERI IRIDIUM

PARTENERI MEDIA