Despre noi

Despre noiEsticaFestivalEchipa

FOCSANI BLUES FESTIVAL

Visul nostru …
Ne dorim sa construim un eveniment anual care sa promoveze, sa educe si sa sarbatoreasca muzica blues printr-un festival accesibil comunitatii.

Ne dorim ca orasul sa vibreze in cele 3 zile de festival, sa inspire tineri muzicieni, sa ofere oportunitati pentru voluntari si beneficii economice consistente pentru comunitatea locala de afaceri.

Ne dorim ca Focsani Blues Festival sa fie o experienta memorabila in viziunea tuturor participantilor, atat publicului, cat si artistilor si muzicienilor implicati.

Editia pilot a avut loc in 2015 si a fost initiata de colegul nostru din Canada, Chris Cigolea, maestru in trompeta si dirijor al Guelph Symphony Orchestra.

In urma reactiilor foarte pozitive pe care le-am avut din partea publicului iubitor de muzica, am inteles ca se doreste si este nevoie de un eveniment deosebit care sa arate tuturor ca Focsaniul nu este doar un oras industrial, ci un oras in care cultura este ravnita si apreciata.

Prima editie, din 2016, a primit un feedback foarte bun si pozitiv, si am fost surprinsi de faptul ca invitatii nostri la festival au avut o experienta fantastica, iar artistii prezenti (majoritatea dintre ei, pentru prima data in Romania) au spus ca acest festival va fi unul de tinut minte.
Asta a fost o motivatie puternica pentru noi si, astfel, am organizat in 2017 si a doua editie a Focsani Blues Festival, la care am adus artisti din intreaga lume, iar cei 15.000 de persoane care au venit la show-ul nostru ne-au ajutat sa punem festivalul nostru pe harta internationala a evenimentelor Blues.

In 2018 ne pregatim de cea de-a treia editie prin care Focsaniul va fi orasul blues din Romania!

Evenimentul este organizat de Asociatia ESTICA, cu sprijinul autoritatilor locale, si se bazeaza exclusiv pe parteneriatele dezvoltate alaturi de comunitatea locala dar si cea nationala de afaceri, si, de asemenea, cu sprijinul unor companii internationale.

In Septembrie veti fi martorii unui eveniment special, veti putea vedea pe scena artisti romani si straini de renume, veti putea asista la evenimente de percutie, chitara si povesti, va veti bucura de artisti stradali si de sedintele de jam session de dupa concerte.

Asociatia ESTICA ar dori sa multumeasca in avans tuturor celor implicati in acest eveniment cultural, spectatori, parteneri, sponsori, autoritati locale, artisti si voluntari.
Focsani Blues Festival este cel mai mare festival de Blues cu acces liber din Romania.

La prima editie, in septembrie 2016, aproape 9.000 de spectatori au fost prezenti in Piata Unirii din Focsani.

In 2017, la a doua editie au fost prezenti peste 15.000 de vizitatori in cele 3 zile de festival, cu un line-up de exceptie, cu majoritatea artistilor originari din SUA si cu o tenta ‘nordica’ avand in vedere ca au fost pe scena trupe si solisti din Finlanda, Norvegia si Danemarca. In total, 14 band-uri au fost prezente la Editia.02 din 8 – 10 septembrie 2017.

La FBF – Focsani Blues Festival, accesul este liber la toate evenimentele din Piata Unirii. cat si la workshopuri si alte evenimente conexe festivalului si vor ramane asa pentru viitoarele editii.
Focsani Blues Festival este un eveniment dedicat atat tinerilor cat si celor in varsta, deopotriva iubitorilor de muzica si de o atmosfera deosebita.

Sunteti cu totii asteptati, cu familia, cu prietenii, cu fosti colegi de scoala, sa scriem impreuna o noua fila frumoasa de poveste din aventura inceputa in 2016.

Totul este posibil datoria Asociatiei Culturale ESTICA, cu sprijinul autoritatilor locale, a Primariei Municipiului Focsani, a Consiliului Judetean Vrancea, a zecilor de voluntari inimosi si harnici si cu suportul financiar al companiilor locale, cat si a partenerilor nostri, companii nationale si internationale.

Cu totii fac posibil ca acest eveniment important sa se intample in Focsani.

MULTUMIM !