Detonics (Olanda)

focsani blues festival

Venind tocmai din Olanda, ei sunt Detonics. Atunci când Detonics cântă, oamenii încep să își miște picioarele. Fii pregătit pentru cel mai energic West Coast Blues, cântat de 5 tipi gata „să te ucidă” Nu doar că muzica lor e în stilul anilor 50, ei se și îmbracă astfel.

Inspirați de West Coast Blues, Detonics cântă mai ales swing și boogie. Dar să nu fii surprins dacă îi auzi cântând rumba sau slowblues, bineînțeles în stil West Coast Blues. Muzica lor este creativă și explozivă fără a adauga prea mult la sunetul tradițional.

Kars e solistul trupei, iar cu vocea lui naturală și îndeletnicirile lui cântă întotdeauna stelelor din cer. Jeremy este un talentat și experimentat chitarist, care nu se teme să se dueleze cu Hammond și pianistul Raimond. Totul este susținut de un ritm foarte scurt, cu Mathijs la tobe si Rene la bas.

Încă din 2015, ei au cântat la diverse festivaluri de blues din Olanda. În 2016 au câștigat Dutch Blues Challenge unde au primit ca premiu un bilet pentru a concura la International Blues Challenge în Memphis, Tennessee și la European Blues Challenge în Danemarca.

Detonics sunt cunoscuți pentru performanța lor energică și puternică; din primele momente ale spectacolului muzical, îți vor pune un zâmbet pe față de care probabil nu vei mai putea scăpa. Așteaptă-te la solo-uri impresionante și aspect sexy…Detonics suntem rock.