JJ Thames (SUA)

focsani blues festival

„Este tânără și frumoasă, spune povești fermecătoare, iar vocea ei reușește constant să îți frângă inima. Spectacolele ei sunt electrizante și satisfăcătoare.”

O combinație colorată între blues tradițional și soul, Thames și-a început cariera în anii ’90 pe scenă cu muzicieni și prieteni: Bobby Blue Bland, Peggy Scott Adams, Willie Clayton și Denise LaSalle fiind doar câțiva dintre aceștia. Și-a diversificat influența atunci când a început să fie o voce de fundal pentru Outlaw Nation, o trupă de reggae-rock. JJ a plecat în turnee cu multe legende ale muzicii reggae și rock, printre care Fishbone, The (English) Beat, Israel Vibrations, Bad Brains, Slightly Stoopid și 311.

Într-un spectacol care este atât o întâlnire revigorantă cât și o celebrare a sexualității, ea va aduce ritmuri de blues și balade soul specifice unui juke joint din Mississippi. Va doborî publicul cu interpretarea ei neînfricată a melodiei Wang Dang Doodle și va continua pasionată și fără extenuare cu „Ball and Chain” de Big Mama Thornton, „I Believe to My Soul” de Ray Charles, sau „I Know You Love Me Baby” de B.B King. De multe ori spune că este „o femeie a anilor ’50 și ’60 într-un corp de femeie tânără” și se îmbracă după acest model. Acoperită de rochii și accesorii din acele timpuri, spectacolul lui Thames este ca o călătorie din Mississippi până în Memphis, cu o mică oprire în Detroit.

Câteva dintre premiile ei:
Jackson Music Awards
Best Female Vocalist 2014
Best Female Vocalist 2015
Blues Blast Awards
Nominalizată Soul Blues Album of the Year 2015