Southern Avenue (SUA)

focsani blues festival

„Southern Avenue” este o stradă din Memphis care începe de la limitele estice ale orașului până în Soulsville, adevărata casă a mărcii de discuri „Strax”. „Southern Avenue” este de asemenea și numele tânărului cvintet de foc din Memphis, care întruchipează sufletul orașului natal, blues-ul și muzica gospel, adăugând și o notă din spiritul tineretului și din propria energie dinamică. ” Dacă muzica din Memphis ar fi un gen muzical, acesta ar fi! ” proclamă American Blues Scene, iar Rock 103FM numește Southern Avenue „Cea mai căutată trupă din Memphis.”

Albumul de debut auto-intitulat al trupei reprezintă o gură de aer proaspăt de unici combinări de voci R&B, melodia chitării inspirată de blues și folclor și compunerea de suflet a cântecelor. De asemenea, viitoarele publicații ale trupei Southern Avenue sub fabuloasa etichetă ” Stax ” sunt o dovadă a talentului și viziunii tânărului cvintent.
Southern Avenue prezintă cinci tineri muzicieni experimentați, veniți din trecuturi muzicale și personale diferite, adunați pentru a crea muzică prin care să își întindă interesul muzical, în timp ce își demonstrează puternica legătură a grupului, formatată în urma experiențelor din studio și de pe scene.

Trupa Southern Avenue este alcătuită din surorile născute și crescute în Memphis, Tierinii și Tikyra Jackson, respectiv o cântăreață sentimentală și carismatică și un toboșar subtil și puternic; chitaristul Ori Naftaly, născut în Israel și crescut cu blues, care a venit în America ca un artist solo; basistul versatil, inspirat de jazz, Daniel McKee; și ultima adiție a trupei, keyboard artistul Jeremy Powell, unul dintre studenții legendarei academii muzicale ” Stax „.
Talentele membrilor trupei se combină organic în Southern Avenue. Albumul produs de Kevin Houston( ” North Mississippi Allstars „, Lucero, Patty Griffin), compus din zece cântece care prezintă și aparențe din partea lui Luther Dickinson din ” North Mississippi Allstars ” și trompetistul Marc Franklin din ” the Bo-Keys”. Însă, pura legătură muzicală a trupei Southern Avenue este cea care oferă o sublimă și sentimentală originalitate pieselor precum ” Don’t Give Up”, ” What Did I Do „, ” It’s Gonna Be Alright”, ” Love Me Right ” și ” Wildflower „. Trupa de asemenea își arată respectul pentru rădăcinile sale printr-o citire incandescentă a clasicului Memphisului de Ann Pebles ” Slipped, Tripped and Fell in Love „.