Trei motive să participi la Focșani Blues Festival 2019

focsani blues festival
18 iun. 2019

Blues-ul e rădăcina, restul sunt fructele.” Willie Dixon

În perioada 29-31 august 2019 ZagaZaga din Delta Siretului va deveni km 0 pentru toți iubitorii de muzică blues.

Cel mai mare Festival de blues din România, Focșani Blues Festival, aduce la doar 20 kilometri distanță de Focșani, muzica negrilor din sudul Statelor Unite și ne provoacă să ne îmbarcăm într-o călătorie muzicală și educativă.

Lăsăm aici principalele trei motive să participi la Focșani Blues Festival 2019:

  1. Descoperi muzica blues și rădăcinile acesteia și ai ocazia să admiri artiști veniți la ZagaZaga din întreaga lume

Unor muzicieni consacrați din Europa, din țări precum Spania, Elveția, Norvegia și România, li se vor alătură artiști din Danemarca, Olanda, Marea Britanie și Statele Unite. Vei putea anticipa paleta extinsă de stiluri musicale (jazz, rhythm & blues, rock, country, pop și chiar și muzică simfonică), de ritmuri și influențe culturale care vor face Delta Siretului să răsune a viață și a diversitate.

Puțini știu că muzica blues a apărut în Statele Unite ale Americii la sfărșitul secolului XIX. Este atât muzical cât și vocal, ce provine din cântecele fredonate în timpul muncii (work songs) ți gospel ale negrilor. Aceasta se cantă în diferite tempouri, de la lent la foarte rapid (contrar impresiei încetățenite, conform căreia există numai blues lent).

Interacțiunile directe cu artiștii care vor veni la festival vor completa această experiență.

  1. Activități variate la festival pentru întreaga familie

Ne dorim ca experiența de festival să fie pentru întreaga familie.

Pe lângă concertele care vă vor atrage imediat atenția, festivalul vă așteaptă cu numeroase alte activități în aer liber, perfecte pentru a vă conecta cu natura:

  • Plimbări cu barca pe canalele resortului
  • Pescuit
  • Plimbări cu Bicicleta
  • Plimbări cu poneiul sau calul
  • Aventura parc
  • Plimbări cu bicicletele
  • Acces la piscina

Cazarea in camping va completa experința de festival, pentru cei care au nevoie de cort, organizatorii pun la dispozitie serviciul de închirierea acestora.

Festival vă oferă 3 zile de înțelegere deplină. Nu trebuie să știi nici o limbă străină pentru a fi alături de ceilalți, pe același ritm, ascultând aceeași muzică.

Urmărește pagina de Facebook a festivalului pentru mai multe informații și noutăți.

  1. Participarea este gratuită la scena de zi a festivalului și transportul din Focșani este asigurat de organizatori

Experiența propusă de organizatori este una accesibilă pentru toată lumea. Participarea la festival la șcena de zi este gratuită. Aici vor performa artiști de renume international, pregătiți să fie descoperiți de iubitorii de muzică blues.

Fiind o ediție în premieră în acestă oază de natură, ZagaZaga, organizatorii festivalului vor asigura tuturor participanților transportul gratuit din Focșani.

Programul complet și toate informațiile privind transportul îl veți găsi pe site-ul festivalului: www.focsanibluesfestival.ro.

Muzica blues are darul de a aduce oamenii împreună, iar festivalul, prin direcția artistică abordată, își propune să devină o celebrare a blues-ului.

Abonează-te la NEWSLETTER